Docendo: et fleksibelt og intuitivt verktøy til timeplanlegging, fravær- og vikarhåndtering som jobber med deg

Lena Gabrielsen

Med Docendo kan det ikke bli lettere å planlegge skoleåret og håndtere alle de løpende endringene som gjøres i skolehverdagen. Er skolen din lei av tunge og vanskelige systemer til planlegging og drift av timeplaner, kan Docendo tilby en samlet, intuitiv, moderne, fleksibel og ikke minst 100% nettbasert løsning med:

✅ fagfordeling med fag og timetall fra Udir,
med mulighet for lokale tilpasninger
✅ automatisk timeplanlegging
✅ fleksibel timeplanlegging

✅ time- og ukeplan til elever
✅ fraværsregistrering for ansatte
✅ vikarhåndtering
✅ mulighet for involvering av ansatte

Hvor lærere kan involveres i den daglige driften av timeplanene med ulike rolletilganger, elever og foresatte har tilgang til alltid oppdaterte time- og ukeplaner og man kan komme i gang med bruken av Docendo uten å bruke mye tid og ressurser på kurs.

Få en introduksjon til Docendo på 2 minutter!





Fag-, time- og lærerfordeling

Med Docendos fagfordeling kommer du kjapt i gang med å planlegge skoleåret:

Med automatisk import av fag og timetall fra Udir, kan du ta fagfordelingen i bruk med det samme. Men, ikke frykt, alle årstimer er redigerbare, og hver skole kan i Docendo opprette så mange egne og lokalt tilpassede fag som ønskes. Vi kan også hjelpe med å importere en fag-og timefordeling for skolen.

Med utgangspunkt i skolens arbeidstidsavtaler og ressursfordeling, kan du i Docendo fordele lærere på fag og oppgaver, og skreddersy overblikket med filtrering av ansatte etter trinnteam, fagkompetanser osv., for å få et fullt overblikk av fordeling av timer.

  

Fleksibel timeplanlegging til den moderne skolen

Fleksibel timeplanlegging er Docendos spesialitet. Den fleksible timeplanleggeren er utviklet med og til skoler som ønsker et verktøy som ikke legger sperrer for læring og pedagogiske tanker. Derfor er brukerflaten basert på dra- og slipp, slik at endringer i timeplanen kan gjøres så lett som ingenting.

Vi tror ikke det finnes en mer fleksibel og brukervennlig løsning til denne typen timeplanlegging, som til og med kan brukes av alle skolens ansatte, både administrasjon, trinnteam, lærere, assistenter og resten av skolens ansatte. Den løpende og realtidsoppdaterte automatiske timetellingen av klassenes og undervisernes tid gjør det lett å holde overblikk over om det skal planlegges mer eller mindre av de forskjellige fagene og andre aktiviteter. 

Når vi sier fleksibel, så innebærer det også at man kan planlegge med varierte timelengder, temauker, fagdager, ukeplaner til elever, tilpasset opplæring, individuelt tilpassede timeplaner til enkeltelever, blokklegging på tvers av klasser, tilsynskalender, kopiering av uketimeplaner og enkelttimer, hvor ingen uker trenger å være like. Resultatet er et fantastisk overblikk over timeplanene til klasser, ansatte og skolens rom,

…og se med en gang hvor timer og møter kan planlegges uten kollisjoner for ansatte eller i lokaler. Skyggemarkeringene i timeplanene gir det nødvendige overblikket for hvor du kan planlegge timer, hvor både rommet og de ansatte er tilgjengelige.

Har skolen allerede noen ferdige timeplaner dere ønsker å bruke i Docendo? Send de til oss, og vi importerer for dere.





Docendo ZEN: Automatisk timeplanlegging

Docendo ZEN er et kraftfullt verktøy til automatisk genererte timeplaner, hvor brukervennligheten og hastigheten setter helt nye standarder for hvor enkelt det kan være å løse en så kompleks oppgave som det å lage timeplaner til en hel skole. Docendo ZENs algoritme gjennomgår flere tusen muligheter i timeplanene og presenterer den beste  løsningen på ett minutt. Legg kjapt og enkelt til innstillinger for de enkelte fagene i klassene, som f.eks. å låse fag til bestemte tider eller fjerne bestemte tidsrom i timeplanen til klasser, undervisere og rom.

De ferdige timeplanene kan importeres rett inn i Docendos fleksible timeplanlegger, slik at skolen enkelt kan drifte timeplanene gjennom skoleåret, og gjøre endringer der det trengs.
Ta en kikk på Docendo ZEN her!


Vikarhåndtering

Vikarhåndteringen i Docendo dekker skolens behov for håndtering av akutt og allerede kjent fravær, og er et solid verktøy som bygger på timeplanene, og dermed kan gi et fullstendig overblikk over alle tilgjengelige vikarer og muligheter for omdispondering, som hjelper med å sikre kvalitet i vikarhåndteringen.

Bruk skolens ansatte eller eksterne vikarer og bruk Docendos algoritme til å finne de mest opplagte vikarene, filtrer etter egendefinerte grupper som trinnteam, fagkompetanse osv.. Se hvem som allerede er i timen, flytt lærere fra en klasse til en annen, og legg inn lengre løpende fravær og finn vikarer for lengre perioder med få klikk. 

Du kan også få muligheten til å varsle vikarene med SMS, det krever kun tre klikk.


Deling av timeplaner

La alle ansatte logge på Docendo og ta del i timeplanleggingen med ulike rolletilganger. Legg til rette for mer involvering og samarbeid blant de ansatte, både i timeplanleggingsprosessen men også i den skolehverdagen, hvor man enkelt kan gjøre løpende endringer, men fortsatt beholde overblikket. 

Ansatte har også mulighet for å se timene sine i andre kalendersystem, som Outlook og Google Calendar, som alltid vil være oppdatert med de seneste endringene.

Elever og foresatte vil kunne finne klassens, og evt. den enkelte elevs timeplan via en lenke, som forblir den samme gjennom hele skoleåret. Her vil man kunne finne detaljerte timeplaner for alle uker (som skolen har valgt å dele), ukeplaner og beskjeder.