Ny og forbedret kalender i Docendo

Lena Gabrielsen

Docendo har fått flunkende ny kalender i nyeste oppdatering. Kalendermodulen er den visningen som du og alle brukere bruker mest tid i i det daglige og som viser timeplaner på tvers av ansatte og klasser, og hvor man håndterer alle løpende endringer. Det er altså en oppdatering som optimerer selve kjernen av Docendo, og du vil som bruker kunne merke forskjellen med en gang. Her gjennomgår vi de viktigste delene av den nye kalenderen. 

Oppdatert og lynhurtig design

Den nye kalenderen er lynhurtig når det kommer til å oppdatere aktiviteter og timer i timeplanene. Du vil oppleve at skolens timeplaner har fått en visuell oppdatering med et mer sammenhengende design, med alt fra knapper til navigasjon og til det visuelle uttrykket til timeplanene og fagene. Du kan selv sammenligne her:

Ny kalender


Gammel kalender


Hurtigere sletting av timer – unngå flere klikk

Det er nå mulig å slette timer ved hjelp av dra- og slipp, hvor du kan dra en time ut av timeplanen for å slette timen.



Planlegg samme time og fag på tvers av uken

Du kan nå planlegge timer på tvers av alle ukens dager, slik at du kjapt og enkelt kan timeplanlegge en fast morgensamling, en temauke, friminutt osv.. Bare plasser musen i høyre del av timen og dra den til høyre eller venstre, for å planlegge timen på andre dager.



Større presisjon og synlig markering av tidspunkt og lengde

I den nye kalenderen vil du også oppleve at Docendo er mer presis og hjelper deg med å treffe det riktige tidspunkt når du flytter på en time. TImen vil også bli vist med den korrekte lengden, når du plasserer den i timeplanen for første gang, på samme måte som start- og sluttidspunktet vises med en gang.


Alle snarveier og knapper er samlet over timeplanen

Alle snarveier til fellestimeplaner, slett dag/uke, beregne timer og lignende, er nå flyttet til toppen av timeplanen, slik at du ikke trenger å scrolle til bunnen av timeplanen for å finne dem.


Se med det samme hvor timen kommer fra & snarvei til timeplaner.

Vi har gjort det enklere å se når en time i timeplanen kommer fra en annen timeplan. Du vil derfor se at timer som “eies” og tilhører en annen timeplan enn den du holder på å redigere, vil markeres med et ikon som både fungerer som snarvei til denne timeplanen, og som viser navnet på denne timeplanen. Når du holder musen over ikonet, vil du kunne se hvilken kalender timen kommer fra.




Forvirret over ukenummer og dato? Se datointervall i uker

Du kan nå se datointervallet for en uke ved å holde musen over ukenummeret i ukenlinjen over timeplanen. I Docendos tidligere kalender vil dette kun sees ved å trykke på en uke og dermed gå til ukens timeplan.


Tilpasser seg til din skjermstørrelse

Docendo-kalenderen tilpasser sig nu til din skjermstørrelse. Dette gir et bedre overblikk over hele timeplanen på små skjermer, og utnytter plassen på store skjermer. I mange tilfeller vil dette også gjøre skriften lettere å lese.


Se historikken til en slettet time

Det har tidligere kun vært mulig å se redigeringsloggen til de timene som fortsatt finnes i timeplanen. Det vil nå også være mulig å se historikken til slettede timer. For å gjøre dette, trykker du på faget i fagoversikten på venstre siden, og klikker på “Slettede timer”.


Hurtig navigasjon: bytt uke med snarveien på tastaturet

For å skifte kjapt og enkelt mellom uker i timeplanen, kan du nå ta i bruk tastatursnarveier. Bruk CTRL (Windows) eller CMD (Mac) samt piletastene (f.eks. CTRL + ➡️).


Flere funksjoner er på vei

Den nye kalendermodulen er utviklet av Docendos egne utviklere spesifikt med skoletimeplaner in mente, litt i motsetning til den gamle timeplanen, som var en mer generisk kalendermodul. Derfor har vi i fremtiden muligheter for å legge til mange andre smarte funksjoner og forbedringer. 

Det er flere funksjoner på vei som vil gjøre det enklere å jobbe med fleksible timeplaner. Hvis du har kommentarer eller opplever problemer etter denne oppdateringen, er du mer enn velkommen til å skrive til oss på chatten.